Get Adobe Flash player

Autentificare membriCautare in site
LPG Consulting Prezentare LPG

GPL (Gazul Petrolier Lichefiat) este un amestec de hidrocarburi format predominant dintr-un amestec de propan şi butan, obţinut prin rafinarea petrolului sau direct din extracţie, după ce a fost separat de gazele naturale sau petrolul cu care acesta este în amestec în zăcămintele petrolifere.

- GPL-ul este curat, nu conţine apă sau alte impurităţi, are o ardere completă şi nu generează depuneri calamice pe pistoane, segmenţi şi bujii.

- Pentru a preveni şi minimiza hazardul combustibilului, industria GPL-ului a dezvoltat o serie de standarde şi reguli în design-ul, producţia şi instalarea componentelor şi echipamenetelor, care sunt în permanenţă adaptate la evoluţiile tehnologice.

- Gazul Petrolier Lichefiat este un carburant sigur şi curat care a fost folosit ani de zile pentru gătit ţi încălzit.

I.GPL AUTO

Gazul petrolier lichefiat (GPL) este un amestec de butan si propan, raportul depinzand de temperatura mediului exterior; compozitia este reglementata prin norme europene.

Alimentarea autoturismelor cu GPL prezinta o serie de avantaje, acest tip de carburant fiind:

1. Economic: GPL este mai ieftin decat benzina si motorina. Pretul fiind aproximativ 55% din pretul benzinei, se poate realiza o economie de 40% numai din diferenta de pret, si astfel investitia cu o instalatie de GPL montata pe autoturism se amortizeaza in mai putin de 25.000 km. Acest numar de kilometri este parcurs in mai putin de jumatate de an de un autovehicul utilizat intens.

2. Ecologic: GPL este carburant ecologic, fapt benefic atat pentru motor cat si pentru mediul inconjurator. Ofera o alternativa cu continut scazut de carbon pentru multe energii conventionale, precum motorina si benzina, butanul si propanul nefiind considerate gaze care sa contribuie la efectul de sera. Impactul asupra mediului al unui autoturism pe GPL este net inferior versiunilor pe benzina si motorina, emisiile de pulberi fiind mult mai mici. GPL este un excelent combustibil pentru autovehiculele care sunt nevoite sa se incadreze in normele de poluare devenite din ce in ce mai stricte. Marile companii de autoturisme sunt direct implicate in dezvoltarea si producerea de motoare ultra-ecologice, una dintre solutiile imediat aplicabile fiind echiparea autovehiculelor cu motoare alimentate cu GPL.

Este non toxic, nu este otrăvitor şi nu contaminează apa şi solul. GPL-ul are cea mai mică rază de inflamabilitate dintre combustibilii alternativi. Mai mult decat atât, temperatura de aprindere este mai mică cu jumătate decât cea a benzinei. Autogazul are un sistem închis în care există valve care închid şi transportă carburantul de la pompă la rezervor fără expunere la mediul înconjurător, ceea ce previne scurgerile şi evaporările.

Iata cateva motive pentru care putem considera GPL ca fiind un combustibil ecologic: emisia de noxe este redusa cu 40-50%, amestecul omogen GPL-aer conduce la o ardere aproape completa (99% fata de 86% la benzina), GPL este curat, nu contine apa, e mai pur decat benzina, este non toxic, nu este otravitor si nu contamineaza apa si solul.

3. Sigur: Rezervoarele sunt fabricate dintr-un otel special, de 20 de ori mai rezistent decat rezervoarele de benzina si sunt foarte bine ancorate pe autoturism. Componentele sunt supuse unor severe verificari, fiind omologate international.

Singurul dezavantaj pe care il presupune GPL este spatiul redus in portbagaj din cauza rezervorului.

II.GPL ÎNCĂLZIRE

Este un combustibil de uz casnic şi industrial folosit preponderent pentru încălzire, există însă numeroase alte aplicaţii:

industrie: tăiere şi debitare, abur tehnologic, cuptoare pentru diferite întrebuinţări, bitum

hoteluri şi restaurante: încălzire, prepararea mâncării, menţinerea caldă a vitrinelor de măncare, apă caldă

agricultura: cuptoare panificaţie, uscare cereale, deshidratare, încălzirea spaţiilor producţie legume fructe-sere, abur pentru fabrici de conserve

magazine, depozite, clădiri de birouri, hale de producţie etc.

III.GPL ARAGAZ

GPL ARAGAZ – combustibil uz casnic (butelii).

Este un amestec de hidrocarburi ( butan si propan) in diferite concentratii

Ex: concentratia de Butan variaza intre 90% si 99% in functie de anotimp

concentratia de Propan variaza intre 1% si 10 % in functie de anotimp

 
Bulrom Gas Photo Title 4Photo Title 5Photo Title 6Photo Title 7Photo Title 8Photo Title 9Photo Title 10